У рамках транскордонного співробітництва Закарпаття відвідала делегація лісівників із Словаччини

3 роки ago admin 0
Словацькі колеги разом із працівниками державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» оглянули буково-дубовий праліс «Тепла Ямка» на базі Кам’яницького лісництва.
За словами модератора заходу, інженера охорони праці Ужгородського лісгоспу Івана Костіва тут росте унікальний різновид дуба, а саме «дуб скельний»:
«Лісівники заготовляють насіння, яке має високоякісні генетичні властивості. Вони є стійкими до змін клімату. Ми піклуємося не тільки про безпеку та заліснення, а й про естетичну складову нашого лісового фонду. Адже саме такі локації популяризують та демонструють наш вклад у галузь лісового розвитку», – відзначив Іван Костів.
Також закордонні колеги відвідали й червонокнижні рослини. Їх налічується близько 90 різновидів в Ужгородському лісгоспі.
Наостанок обидві сторони обговорили елементи співпраці між країнами для розвитку лісової галузі, а саме у прикордонному регіоні України й Словаччини, обмінялися думками, розповіли про свій досвід, поділилися баченням в умовах, які викликані зміною клімату.

Словацькі колеги разом із працівниками державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» оглянули буково-дубовий праліс «Тепла Ямка» на базі Кам’яницького лісництва. За словами модератора заходу, інженера охорони праці […]