За круглим столом рятувальники радилися, як зробити село більш захищеним від всіляких небезпек

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 4 жовтня, закарпатські рятувальники провели круглий стіл щодо створення в регіоні нових пожежно-рятувальних підрозділів, де головний акцент ставився на добровільних формуваннях у територіальних громадах.

Важливою складовою реформи децентралізації є гарантування належного рівня безпеки життєдіяльності громадян. Особливо гостро стоїть питання захисту людей, які проживають у відділених гірських населених пунктах. Саме в сільській місцевості, де здебільшого відсутні пожежні частини, виникає левова частка загорань. Аби добратися до місця виклику, надзвичайники часом долають десятки кілометрів та втрачають дорогоцінні хвилини, які можна було б використати для допомоги людям. Саме тому дуже важливо максимально скоротити час прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу до осередку пожежі чи ліквідації іншої надзвичайної ситуації.

Досягнути цього можна шляхом формування в територіальних громадах розвинутої мережі місцевої пожежної охорони та залучення добровольців до ліквідації пожеж. І цей процес вже активно триває на території Закарпатської області, де вже окрім місцевих пожежних команд та добровільних пожежних формувань віднедавна на варті безпеки гірського села стоїть і Центр безпеки, що в с. Нижня Апша Тячівського району.

Робота продовжується, адже ще чимало населених пунктів Закарпаття, до яких за 20 хвилин (саме за стільки часу має надійти допомога) професійні рятувальні формування добратися не зможуть. Отож, Головне управління ДСНС регіону буде і надалі продовжувати роботу, спрямовану на забезпечення надійного захисту від пожеж та інших надзвичайних ситуацій і подій найвіддаленіших населених пунктів краю.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

 Маркування фото МПК нарада 1.jpgМаркування фото МПК нарада 2.jpg