Відбулось онлайн-засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності

3 роки ago admin 0

        Сьогодні відбулось онлайн-засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на територіях об’єднаних громад Закарпатської області.
     Учасники розглянули питання щодо стану виконання пункту 5 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», яким передбачено до кінця поточного року провести суцільну інвентаризацію водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території територіальних громад.
         Під час засідання доповідав  також т.в.о. начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства:
      «Площа лісового фонду Закарпатської області складає 687 тис.га, з них 588 тис. га  знаходяться в постійному користуванні державних лісогосподарських підприємств, які координуються Закарпатським ОУЛМГ. Фахівці державних підприємств у складі комісій нададуть допомогу об’єднаним територіальним громадам у виявленні самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок. Проте передусім об’єднаним територіальним громадам необхідно здійснити інвентаризацію земель, що дозволить в подальшому на заліснених ділянках провести лісовпорядкування. На сьогодні в управління не надходила інформація щодо наявності таких земельних ділянок”, – проінформував Ярослав Гоголюк.

        Сьогодні відбулось онлайн-засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на територіях об’єднаних громад […]