Розсадники лісництв – гордість ДП «Брустурянське ЛМГ» !

3 роки ago admin 0
 Налагоджений виробничий процес, порядок та охайність. Це про розсадники державного підприємства «Брустурянське лісомисливське господарство». Всього їх 10: у Лопухівському, Кедринському, Турбатському, Плайському, Груниківському, Грушівському, Буштинському та Нересницькому лісництвах. В середньому по два розсадники на лісництво, у кожному з яких не менше як пів мільйона саджанців різних лісових порід . Загальна площа всіх розсадників- 5,57 га.
 «Ми вирощуємо якісний посадковий матеріал основних лісоутворюючих порід в усіх наших лісництвах. Це ялина, ялиця, дуб, ясен, кедр, бук, туї для озеленення. З упевненістю можу сказати, що кожен розсадник – велика гордість нашого підприємства. Лісовідновлення та лісорозведення – наше першочергове завдання», – розповідає директор державного підприємства «Брустурянське лісомисливське господарство» Василь Карпа.
Про сіянці дбають десятки лісокультурниць: декілька разів на місяць прополюють між рядками, аби саджанці добре росли. Наголошують: догляд обов’язковий в будь-яку пору року.
 Осінь– дуже важлива пора, адже щороку в жовтні проводиться інвентаризація на всіх розсадниках: підраховують увесь посадковий матеріал.
«Завдання з лісовідновлення виконуємо на всі 100%. Щороку площі лісів тільки збільшуються. Висаджуємо набагато більше дерев, ніж заготовляємо під час рубок головного користування», – додає лісничий Кедринського лісництва Василь Золотар.
 Лісівники «Брустурянського ЛМГ» вкладають чимало енергії, фінансів та сил в кожен із розсадників. Один з найпоказовіших і найбільших – на території Кедринського лісництва. Його площа 1,12 га. Вирощують тут ялицю, ялину, бук, явір, ясен тощо. Всі насадження різновікові, морозостійкі та кліматично витривалі.
Кожен сантиметр розсадника – естетичне задоволення: культури висаджені в один рядок, рівненькі, міцні та доглянуті. Адже правду кажуть, що коли господар хороший, то лад є у всьому:
«Намагаюсь щотижня приїжджати на розсадники та контролювати, як доглядають за лісовими культурами. Нарікань нема, адже самі бачите в якому зразковому стані кожне дерево та кожен клаптик землі», – ділиться враженнями Василь Карпа.
Сіянці з розсадників усіх лісництв ДП «Брустурянське ЛМГ» будуть висаджені в рамках акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна», яка стартує вже першого жовтня.

 Налагоджений виробничий процес, порядок та охайність. Це про розсадники державного підприємства «Брустурянське лісомисливське господарство». Всього їх 10: у Лопухівському, Кедринському, Турбатському, Плайському, Груниківському, Грушівському, Буштинському та […]