2021 УЖГОРОД: «ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ГЕРЕЯ» ВІДКРИВ НОВИЙ СЕЗОН

3 роки ago admin 0


4-5 вересня в Ужгороді відбувся XXII Всеукраїнський турнір країн Карпатського єврорегіону з фехтування на шпагах серед кадетів, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Василя Герея. Спортсмени та спортсменки 2005-2008 років народження розіграли нагороди в особистій першості на доріжках спорткомплексу «Юність».


Переможцем змагань, у яких взяли участь понад 90 юнаків, став представник Туреччини Йєтер Ялгін. Вигравши три з п’яти боїв у попередньому раунді, 15-річний турецький шпажист розпочав виступи в «олімпійці» під номером 36. Проте йому вдалося перемогти одного співвітчизника і п’ятьох українських суперників і зійти на першу сходинку п’єдесталу. У фіналі Ялгін з перевагою в один укол взяв гору над Максимом Микитенком зі столичної ДЮСШ «Армієць» – 15:14.


 


Третє місце з львів’янином Левом Майстренко розділив, потішивши місцевих вболівальників, господар доріжки Кирило Лепканич. У півфінальних поєдинках Майстренко і Лепканич поступилися Микитенку (11:15) і Ялгіну (13:15) відповідно.


 


Найсильнішою серед 67 дівчат, що вийшли на доріжки ужгородської «Юності», виявилася Емілі Конрад. Слідом за 14-річною киянкою, яка тренується під керівництвом мами – чемпіонки світу та Європи Наталії Конрад, у підсумковому протоколі розташувалися одразу чотири вихованки Львівської академії фехтування.


 


Конрад, вигравши у попередньому груповому раунді п’ять боїв з шести, отримала десятий номер посіву. У перших трьох поєдинках туру прямого вибування столична шпажистка жодній з суперниць не дозволила завдати собі понад дев’ять уколів. Перемігши з однаковим рахунком 15:11 Вероніку Кравчук в 1/4 і Валерію Білоус-Гріджак в 1/2, Емілі вийшла у фінал, де змусила скласти зброю Аліну Дмитрук (15:10).


 


Третю сходинку п’єдесталу разом з Білоус-Гріджак, розділила її подруга з Львівської академії фехтування Анна Максименко, яка у своєму півфіналі поступилася ще одній землячці Аліні Дмитрук (10:15).