За допуск до роботи неоформлених працівників підприємцю з Берегівщини доведеться сплатити понад 700 тисяч гривень штрафу

3 роки ago admin 0

Рік тому фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводили інспекційне відвідування на Берегівщині в одному із придорожніх кафе, що є місцем здійснення підприємницької діяльності ФОПа з Берегова.

Під час заходу контролю виявилося: підприємець допустив до виконання обов’язків кухонного працівника 55-річну місцеву жительку без оформлених з нею офіційним шляхом трудових відносин, порушивши таким чином вимоги трудового законодавства.

Цей факт посадовці Управління Держпраці краю ретельно задокументували,  підприємцю був наданий припис на обов’язкове усунення виявленого порушення і попередження про передбачену законодавством відповідальність.

Нещодавно у цьому ж кафе проводилося інспекційне відвідування і з’ясувалося, що підприємець не тільки не взяв до уваги попередні зауваження представників Управління Держпраці, а навіть більше – залучив до роботи четверо осіб без укладених з ними будь-яких договорів. Молоді люди виконували трудові функції кухара, бармена, офіціанта та кухонного працівника. До того ж, один з них на момент проведення інспекційного відвідування не досяг ще повнолітнього віку.

Згідно з положеннями законодавства про працю,  вчинення такого порушення повторно протягом двох років з дня його виявлення  тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу  у 30-ти кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору. З січня 2021 року розмір штрафу: 180 000 грн.

Тож нещодавно в Управлінні Держпраці у Закарпатській області була розглянута справа і прийнято рішення про накладення штрафу на вказаного суб’єкта господарювання у сумі 720 тис. грн.