Денис Монастирський презентував пріоритетні напрями діяльності МВС

3 роки ago admin 0

“Минулого року ми стали свідками масштабних пожеж по всій території України. Уже цьогоріч побачили, як подібні пожежі стались в Туреччині та Греції. На щастя, нам вдалось відправити туди наших рятувальників і допомогти зупинити лихо. Згодом у нас з президентом виникла ідея створення європейського хаба авіаційної безпеки”, – сказав Денис Монастирський.

За словами очільника МВС, його створення передбачає, зокрема, побудову Ситуаційного центру моніторингу, який аналізуватиме супутникові термознімки. Отримана інформація дасть змогу ліквідовувати стихію на ранній стадії. Таким чином можна буде попередити до 90% пожеж, ліквідувавши їх місцевими силами.

«Ми хочемо, як мінімум, подвоїти кількість літаків, які працюють на пожежах – це літаки АН-32п. Для цієї мети будуть задіяні наші українські потужності, літаки будуть переобладнувати на пожежні і крім потреб України, ми бачимо можливість, в тому числі на комерційній основі, допомагати сусіднім країнам», – зауважив Денис Монастирський.

юю.jpg

Також, міністр внутрішніх справ повідомив, що до кінця 2023 року по всій території держави у рамках проєкту «Єдиний аеромедичний простір» цілодобово чергуватимуть гелікоптери.

«Єдиний аеромедичний простір – це єдиний вимір порятунку людського життя, який дозволить швидко доставляти особу, яка травмована, до лікарні. Це проєкт, який також передбачає розвиток трансплантології, адже, якщо пацієнт і донор знаходяться в різних регіонах, на сьогодні забезпечити трансплантаційну процедуру надзвичайно важко. Аеромедичний простір передбачає покриття всієї України, пацієнт зможе бути доставлений до будь-якої точки за 45 хвилин, а радіус чергування – 250 км», – сказав очільник МВС.

ьь.jpg

Окрім цього, він повідомив, що планується розширення проєкту добровільних пожежних команд.

«Наразі функціонує 1200 підрозділів місцевої пожежної охорони та близько 1180 добровільних пожежних команд. Необхідно створити ще 1600. Проєкт є актуальним для сільської місцевості, де за статистикою щороку відбувається близько 40 тисяч пожеж», – сказав очільник МВС.

 

За матеріалами Департаменту комунікації МВС України