Мешканцям територіальних громад – безпеку! Закарпатські рятувальники взяли участь у V Форумі місцевого розвитку

3 роки ago admin 0

Впродовж 2-3 вересня у м. Трускавець, Львівської області тривав V Форум місцевого розвитку, організаторами якого стали Львівська обласна рада та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна». Захід включав в себе панельну дискусію в ході якої учасники обговорили безпекову складову у громадах та шляхи її забезпечення. У дискусії за темою: «Безпека та охорона довкілля – пріоритети регіонального розвитку» взяли участь начальники Головних управлінь ДСНС України у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, представники поліції та місцевого самоврядування.

Керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак зазначив, що співпраця у галузі забезпечення безпеки та реагування на надзвичайні ситуації має впроваджуватись як на транскордонному, так і на міжрегіональному рівні. Окрім того, керівникам територіальних громад також не потрібно стояти осторонь цих питань, адже створення місцевої пожежної охорони у територіальних громадах є запорукою захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та пожеж у майбутньому. Окрім того, він закликав до активної співпраці з міжнародними фондами, що пришвидшить якісне та оперативне створення безпекового простору у громадах.

Учасники обговорили питання координації зусиль органів влади та неурядових організацій з питань транскордонної та міжрегіональної співпраці для реагування на надзвичайні ситуації в Карпатському регіоні. А також ознайомились із нагальним питанням сьогодення – створенням Центрів безпеки на території новостворених громад, які включають в себе екстрені підрозділи: пожежних-рятувальників, поліції та підрозділ медичної допомоги.


ГУ ДСНС України у Закарпатській області

forum-rozvytku-Truskavets-2021-09-03_09979_HBR_LUFA-031.jpgforum-rozvytku-Truskavets-2021-09-03_09971_HBR_LUFA-029.jpg

forum-rozvytku-Truskavets-2021-09-03_09965_HBR_LUFA-028.jpgforum-rozvytku-Truskavets-2021-09-03_09903_HBR_LUFA-010.jpg

forum-rozvytku-Truskavets-2021-09-03_10016_HBR_LUFA-038.jpg