Перший заступник начальника Управління Держпраці Закарпаття взяв участь в обговоренні початкового етапу спільної операції «Мігрант»

3 роки ago admin 0

У Головному управлінні ДМС України в Закарпатській області за участі керівників структурних підрозділів міграційної служби, представників обласних Управлінь Держпраці, СБУ, Нацполіції, співробітників Чопського та Мукачівського прикордонних загонів відбулася міжвідомча нарада з питань протидії нелегальній міграції.

Метою цього заходу було  розробити ефективний алгоритм взаємодії задля недопущення порушень у міграційній сфері. Насамперед учасники зібрання обговорили питання проведення підготовчого етапу цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», який триватиме з 25 по 31 серпня цього року. Наступний,  практичний етап, розпочнеться 1 вересня і завершиться 1 жовтня цього року.

Представник Управління Держпраці Закарпаття перший заступник начальника Василь Грицик поінформував присутніх про повноваження Управління, повідомив, що з 01 липня поточного року в області проходить інспекційна кампанія під назвою «Виходь на світло», у ході якої інспектори праці перевіряють роботодавців на предмет допуску до роботи найманих працівників, зокрема й іноземних громадян, без оформлення трудових відносин та окреслив деякі проблемні питання. Водночас посадовець наголосив на важливості співпраці у напрямі запобігання використанню незадекларованої праці.

За результатами наради було прийнято рішення про проведення спільних заходів, відпрацювання механізму обміну інформацією, а також налагодження більш оперативної взаємодії служб у цьому напрямі.