На перевізників Мукачівщини та Хустщини працювали 17 неоформлених працівників

3 роки ago admin 0

На Закарпатті триває інспекційна кампанія з виявлення незадекларованої праці. Днями у ході проведення інспекційних відвідувань у Мукачівському та Хустському районах були зафіксовані факти допуску 17 працівників без належного оформлення трудових відносин.

Усі громадяни працювали водіями на місцевих перевізників. Треба сказати, що на Закарпатті є чимало ФОПів, бізнес яких пов’язаний з вантажними перевезеннями. Цьому значною мірою сприяє географічне розташування краю, який межує з двома областями і чотирма зарубіжними державами, тому є своєрідною транзитною територією на шляху до Європи.

Однак окремі підприємці-перевізники, нерідко «грішать», приймаючи на роботу водіїв тимчасово без укладення будь-яких документів або на умовах цивільно-правових договорів, що також згідно з чинним трудовим законодавством є порушенням, оскільки робота водіїв збігається з видом основної економічної діяльності роботодавця.

За результатами проведених інспектувань фахівці Управління Держпраці області склали відповідні документи-реагування. А також нагадали  підприємцям, які фінансові санкції передбачені у випадку неусунення виявлених порушень і вчинення  їх  повторно протягом двох років. Зокрема, мова про штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.