Закарпатський ліс надійно захищений від пожеж (ФОТО, ВІДЕО)

3 роки ago admin 0

Рятувальники, лісівники, поліція, медики, представники органів влади та місцевого самоврядування – всі ці служби відпрацьовували техніку гасіння великих лісових пожеж.

20 серпня у селі Березинка, на території Мукачівського лісового господарства, відбулись тактико-спеціальні навчання районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Закарпатської області щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру.

За тактичним задумом, через спеку та високу пожежну небезпеку на території лісового масиву дозор виявив пожежу приблизною площею 5 га. Високі температурні показники та посилення вітру сприяють збільшенню площі пожежі та виникає загроза поширення вогню на житлові будинки в населених пунктах, що межують з лісовими масивами.

Працівниками лісового господарства організовується гасіння пожежі, однак сил і засобів лісової охорони не вистачає, тож для допомоги локалізації направляються чергові підрозділи 2-го державного пожежно-рятувального загону м. Мукачево. Площа пожежі швидко збільшується в рази, і на момент прибуття вогнеборців становить 50 га. Спільними зусиллями лісової охорони, добровільних пожежних дружин та підрозділів ДСНС пожежу локалізовано. Проте, різкі пориви вітру переносять лісову пожежу на сусідній із палаючим лісом населений пункт. Дана подія вже кваліфікується як надзвичайна ситуація, й окрім штабу з ліквідації пожежі, створюється штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. Організовується оповіщення населення та евакуація мешканців із небезпечної зони…

Загалом до проведення навчань від служб життєзабезпечення району було залучено 72 людини та 16 одиниць техніки. Спільними зусиллями вогняну загрозу вдається ліквідувати…

Підсумовуючи  проведення даного заходу було зазначено, що рятувальникам та працівникам лісового господарства, а також інших служб життєзабезпечення та територіальної громади, вдалося показати злагодженість дій і готовність до гасіння лісових пожеж, отже мету навчань було досягнуто. Організатори заходу переконані, що такі тренування дозволяють усім зацікавленим службам ще раз перевірити стан готовності техніки, ранцевих вогнегасників, мотопомп та цистерн для цілей пожежогасіння, а також організувати роботу штабів з ліквідації наслідків різного роду надзвичайних ситуацій.

ФОТОАЛЬБОМ

DSC_0084.JPG   DSC_0089.JPG

DSC_0114.JPG   DSC_0143.JPG

 DSC_0051.JPG   DSC_0065.JPG

 DSC_0150.JPG   DSC_0155.JPG

DSC_0156.JPG   DSC_0176.JPG

ГУ ДСНС України у Закарпатській області