На Мукачівщині провели масштабні протипожежні навчання

3 роки ago admin 0

Сьогодні на Закарпатті, на території Верхньокоропецької територіальної громади, проведено спеціальні протипожежні навчання за участі лісівників, рятувальників, а також органів місцевого самоврядування.

Мета заходу – вдосконалити практику та навички спільних дій у разі виникнення лісової пожежі та виникнення надзвичайної ситуації.

Згідно сценарію протипожежних навчань лісова охорона ДП «Мукачівське ЛГ» виявила пожежу приблизною площею 5 гектарів у лісовому масиві поблизу села Верхній Коропець. Через сильні пориви вітру та через спекотну погоду площа пожежі швидко зростає, вогонь стрімко пересувається до населених пунктів. До прибуття рятувальників пожежу намагаються стримати лісівники.

Загалом від Закарпатського ОУЛМГ до навчань було залучено 3 одиниці протипожежної техніки (2 пожежні авто та трактор) та 25 представників особового складу (10 лісівників із Мукачівського лісового господарства, 10 представників добровільної протипожежної бригади, та 5 лісівників із «Берегівського ЛГ»).

Також для ліквідації вогню лісівники використовували наявні ранцеві оприскувачі, мотопомпи та ручний протипожежний інструмент. Далі до місця пожежі прибули представники ДСНС. До навчань від рятувальників залучено 7 одиниць техніки та 31 представник особового складу.

Через збільшення площі загорання, було прийнято рішення створити штаб із надзвичайних ситуацій. У результаті пожежу було локалізовано, а потім і ліквідовано.

«Такі навчання дуже важливі для нас усіх, ми можемо практично відточити свої навички. Обмінятися досвідом та вивчити як діяти, коли загроза реальна, а не навчальна. На щастя цього року на території нашого лісового господарства не було жодної лісової пожежі, а за цим стоїть чимала робота. Сподіваємося із такою ж статистикою завершимо цей пожежонебезпечний період», – зазначив під час навчань директор «Мукачівського ЛГ» Василь Анталовський.

Сьогодні на Закарпатті, на території Верхньокоропецької територіальної громади, проведено спеціальні протипожежні навчання за участі лісівників, рятувальників, а також органів місцевого самоврядування. Мета заходу – вдосконалити практику […]