На Закарпатті зменшилася кількість пожеж, але рятувальники вважають, що підстав для заспокоєння нема…

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 16 липня, рятувальники Закарпаття проаналізували власну роботу за минуле півріччя. Під головуванням начальника Головного управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака, підсумкова нарада відбулась на базі Аварійно-рятувального загону спецпризначення, за участі керівників усіх структурних підрозділів ДСНС краю.

Захід розпочався з приємного – вручення особовому складу чергових спеціальних звань та відзнак за сумлінну службу. 

За звітний період в області, в порівнянні з минулорічною статистикою, спостерігається тенденція до зниження кількості пожеж. Так, упродовж шести місяців зареєстровано 1235 пожеж. Тоді як за звітний період минулого року їх було 1360.

Окрім цього на  території області сталася одна надзвичайна ситуація природного характеру та трапилось 548 некласифікованих надзвичайних подій. Так, групою піротехнічних робіт було вилучено та знищено 407 вибухонебезпечних предметів. А гірські пошуковці надали допомогу 257 туристам, котрі потрапили в небезпеку в Карпатах.

Не оминули увагою присутні й питання щодо безпеки відпочинку людей на воді. З початку року на водних об’єктах краю вже загинуло 20 осіб, тоді як на початок липня минулого року трагічних випадків на воді було 13. Аналіз свідчить, що основними причинами загибелі людей є використання для відпочинку стихійних, непристосованих для цього місць; нехтування громадянами елементарними правилами поведінки на воді та купання в нетверезому стані.

Підсумовуючи‚ керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак визначив основні завдання над якими слід працювати у подальшому. На часі, ліквідація наслідків липневої негоди, яка наробила чимало біди в регіоні. Присутнім також було наголошено на необхідності  постійного моніторингу погодних умов та готовності до реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути внаслідок їх погіршення.

З огляду на те, що в краї зараз особливо спекотно, а значить  спостерігається високий рівень пожежної небезпеки, отож серед головних – і питання запобігання виникненню пожеж в екосистемах, особливо у лісових масивах,

Також йшлося і про подальшу співпрацю з об’єднаними територіальними громадами щодо перспективи створення та функціонування на їх територіях Центрів безпеки громадян та інше.

Разом цей комплекс заходів дозволить підвищити ефективність реагування підрозділів ДСНС на різноманітні надзвичайні ситуації, а значить мінімізувати їх наслідки.

ФОТОАЛЬБОМ

Нарада 1 Водяний знак.jpg   Нарада 2 Водяний знак.jpg

 Нарада 12 Водяний знак.jpg  DSC_0174.JPG

 DSC_0183.JPG   DSC_0191.JPG

 

ГУ ДСНС України у Закарпатській області