Сьогодні в стінах Закарпатського ОУЛМГ пройшла колегія за участі директорів лісогосподарських підприємств краю

3 роки ago admin 0

Сьогодні в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася колегія під головуванням т.в.о начальника Ярослава Гоголюка. Участь в зустрічі взяли керівники держлісгоспів та керівники профільних підрозділів управління. На порядку денному кілька питань, зокрема: підсумки фінансово-господарської діяльності ДП за результатами першого півріччя, питання збереження та відтворення лісів, обговорення результатів проведення електронних аукціонів та виконання аукціонних угод. Також начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Тетяна Гетманенко прозвітувала про результати перевірок стану бухобліку та звітності, які проводили представники Держлісагентства на двох ДП: «Великоберезнянському ЛГ» та «Тячівському ЛГ».

 

Щодо економічно-фінансового стану, то згідно звіту головного економіста Мар’яни Чоповді підприємствами управління від усіх видів рубок заготовлено майже 410 тисяч кубометрів деревини, що складає 103 відсотків до аналогічного періоду минулого року. Також слід зазначити, що збільшився попит на лісопродукцію як  на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. А це у свою чергу призвело до збільшення реалізаційної ціни продукції.. Обсяг реалізації за перше півріччя складає 105 відсотків.

Щодо заробітної плати на підприємствах управління, то заборгованості,  відповідно до статистичної звітності, станом на 01.07.2021 р. не відображено.  Стан виплати заробітної плати та недопущення її заборгованості на постійному контролі керівництва.

Щодо процесу лісовідновлення, то підприємствами Закарпатського ОУЛМГ за час весняної кампанії проведено лісовідновлення на площі 1848 гектарів, що становить 106 відсотків від плану. 1214 гектарів – це природнє поновлення та 634 гектари – лісові культури.

Щодо програми «Масштабне заліснення України» у рамках якої передбачено створити 1 мільйон гектарів лісу за 10 років, то Закарпаття уже активно долучилося до її виконання. Нагадаємо за перші три роки в Україні заплановано висадити 1 мільярд дерев. В області уже обирають і готують ділянки, що можуть бути використані під цілі.



Під час обговорення питання результатів проведення електронних аукціонів та виконання аукціонних угод за І півріччя 2021 року наголошено на необхідності здійснити першочергово, до кінця липня, виконання аукціонних угод ІІ кварталу, згідно затверджених графіків поставки; працівникам державної охорони, у випадку перешкоджання проїзду транспортним засобам на погрузку, забезпечити інформування правоохоронних органів; забезпечити максимально можливе отоварення сортиментами згідно заключених аукціонних угод. Виконання здійснювати рівномірно по всіх аукціонних угодах.



Обговорили і наболіле питання – питання незаконних рубок. Протягом першого півріччя 2021 року в лісовому фонді підприємств Закарпатського ОУЛМГ зафіксовано 195 випадків незаконних рубок. У 40 випадках збитки порушниками відшкодовано добровільно. У 90 випадках порушників встановити не вдалося. Найбільше незаконних рубок зафіксовано на території підприємств «Хустське ЛДГ» та «Свалявське ЛГ». По 121 випадку незаконних рубок матеріали передані до правоохоронних органів та до судів. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 24 працівників державної лісової охорони. На відміну від   статистики по незаконним рубках, тішить статистика по кількості лісових пожеж в області. З початку року в краї їх зафіксували всього 3, а це в понад 20 разів менше ніж за аналогічний період минулого року.

Ще одне з важливих питань, які було озвучено в ході зустрічі – процес реформування галузі. Наразі опрацьовуються варіанти об’єднання державних лісогосподарських підприємств.

Насамкінець зустрічі Ярослав Гоголюк вручив подяку від Голови Державного агентства України Юрія Болоховця за вагомий особистий внесок у правове забезпечення діяльності підприємств лісового господарства Закарпаття та з нагоди Дня конституції України адвокату Андрію Левицькому.

 

 

Сьогодні в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася колегія під головуванням т.в.о начальника Ярослава Гоголюка. Участь в зустрічі взяли керівники держлісгоспів та керівники профільних […]