В Ужгороді під час інспекційного відвідування ресторану прийшли скаржитися працівники, яким не виплати зарплату

3 роки ago admin 0

Начальник Управління Держпраці Закарпаття Богдан Дорош взяв участь в інспекційному відвідуванні, що проходило сьогодні в одному з ужгородських ресторанів. Цей заклад був обраний для проведення позапланового контрольного заходу невипадково, він давно потрапив до списку суб’єктів господарювання з високим ризиком використання незадекларованої праці.

Під час проведення інспекції виявили двох працівниць на кухні та офіціантку в залі, з якими роботодавець не оформив належним чином трудові відносини. На момент, коли фахівці Управління Держпраці задокументовували цей факт, у заклад прийшла жінка, аби поскаржитися адміністратору на те, що їй не виплатили зарплату.  Як з’ясувалося, вона працювала в цьому ресторані неофіційно.  Буквально за якийсь час підоспів зі скаргами ще один чоловік. Він повідомив: тут була працевлаштована його дружина, з нею теж не розрахувалися.

Богдан Дорош принагідно наголосив присутнім, що неоформлена праця має низку негативних наслідків, котрі вказані громадяни, на жаль, відчули на власному досвіді.

Водночас фахівці Управління Держпраці наданим приписом зобов’язали ужгородську рестораторку у найстисліші терміни виправити ситуацію. А працівникам закладу рекомендували не «купуватися» на дешеві обіцянки про високу зарплатню на умовах незадекларованого виконання трудових функцій.