За добу на Рахівщині троє туристів потребували допомоги гірських рятувальників

3 роки ago admin 0

6 липня з різницею у пів години до Служби порятунку надійшли дзвінки від туристів із проханням про допомогу. Перший виклик був зафіксований о 10:05. Як з’ясувалося, група туристів з 17 осіб вийшла з с. Кваси Рахівського району для проходження кількаденного маршруту й на другий день двоє хлопців потребували допомоги.

23-річний киянин отримав травму коліна, спускаючись із гори Петрос, та вранці не зміг іти далі. Одночасно з цим погіршилося самопочуття і в його 30-річного товариша. Рятувальники з с. Лазещина надали туристам долікарську допомогу й відвезли  їх до населеного пункту. Звідти хлопці поїхали в Івано-Франківськ, а решта групи тим часом продовжила просування маршрутом до гори Говерла.

І вже о 10:40 за номером 101 зателефонували туристи, що вийшли в гірський похід із с. Ділове до гори Піп-Іван Чорногірський. Учасник групи з 4 осіб, 26-річний мешканець м. Дніпро, отримав травму коліна. Нога швидко розпухла і хлопець не зміг рухатися далі. Рятувальники з м. Рахів знайшли туриста, надали йому допомогу й транспортували до с. Видричка, звідки він вирушив у напрямку м. Івано-Франківськ.

туристи1.jpg   туристи2.jpg

 туристи3.jpg

ГУ ДСНС України у Закарпатській області