В Ужгородському районі під час пожежі сухої трави отримала опіки 61-річна жінка

3 роки ago admin 0

24 червня об 11:35 до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сухої трави, яке сталося на відкритій території біля с. Кострино Ужгородського району. Працівники національного парку, що опинилися поруч, одразу ж викликали екстрені служби. Адже крім вогню вони побачили ще й літню жінку без свідомості, яка за нез’ясованих поки обставин опинилася на місці пожежі й отримала опіки.

На місце події негайно виїхали бійці 2-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Великий Березний. Вже об 11:58 вони локалізували загорання на площі 250 кв.м та о 12:31 – остаточно його ліквідували. Травмовану 61-річну місцеву мешканку бригада екстреної медичної допомоги доправила до Закарпатської обласної клінічної лікарні. Тут у неї діагностували термічні опіки 20% тіла та отруєння чадним газом, після чого помістили в опікове відділення для подальшого лікування.

Загальна статистика пожеж в екосистемах Закарпаття вражає. Адже половину від усіх пожеж на території області становлять саме загорання сухої рослинності й сміття. Якщо з початку року закарпатські вогнеборці всього ліквідували 1185 займань, то 569 із них становили саме екопожежі. У зв’язку з цим рятувальники в черговий раз закликають громадян утриматися від застарілої практики спалювання сухостою, адже такі дії завдають шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

 

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

інфографіка лісові пожежі ГУ.jpg