3 червня в Ужгороді відбудеться прем’єра вистави Неди Неждани

3 роки ago admin 0

У четвер, 3 червня, до Ужгорода приїде відома київська драматургиня Неда Неждана. Нині її п’єси йдуть у багатьох театрах України.

Займається голова конфедерації драматургів України і перекладами драм. Окрім того, вона є провідним фахівцем Центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса, який здійснює експериментальні постановки та видає драматургічні збірники. Останній із них «Часо&простір» (антологія сучасною української історичної драми) буде представлено о 17.30 в Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв. Презентація відбудеться в нещодавно відкритому центрі розвитку польсько-українському культури. 

А о 18.30 на малій сцені зіграють прем‘єру вистави «Той, що відчиняє двері» за однойменною п’єсою Неди Неждани.   Постановку здійснив заслужений артист України Михайло Фіщенко разом зі студентками другого курсу Ужгородського інституту культури і мистецтв. Виконавці головних ролей Ксенія Стадніченко і Діана Вишнева вже працюють в допоміжному складі Закарпатського муздрамтеатру, так що є перспектива, що студентська постановка може потрапити і в театральний репертуар. 

А цими вихідними на великій сцені найбільшого театру області покажуть такі вистави: у суботу, 5 червня, о 18.00 – англійська комедія Рея Куні «№ 13», у неділю, 6 червня, о 12.00 – музична казка Л.Устинова «Велике Жабеня», а о 18.00 – ексцентрична комедія Азіза Несина «Задуши мене в обіймах».