Львівським апеляційним судом залишено без змін вирок Мукачівського міськрайонного суду у резонансній справі щодо вбивства мукачівця

3 роки ago admin 0


Днями відбулося засідання у кримінальному провадженні щодо вбивства мукачівця – розгляд справи вівся через відео конференцію Львівським апеляційним судом.

 Нагадаємо, подія мала місце 05 січня 2018 року в  м. Мукачево, по вулиці Петефі,12 «А», де  в під’їзді багатоповерхівки сталося вбивство  громадянина Г., який від отримання ножових поранень помер на місці.

18 жовтня 2019 року колегією суддів під головуванням судді Маргитич О. І. було проголошено вирок, яким обвинуваченого Б. засуджено за частиною 1 статті 115 КК України  до найвищої міри покарання за цією статтею – 15 років позбавлення волі.

Вирок суду було оскаржено. Згідно ухвали Львівського апеляційного суду від 26 травня  2020 року у задоволенні апеляційних скарг начальника Воловецького відділу Мукачівської місцевої прокуратури, захисників обвинуваченого, представників потерпілої – відмовлено. Вирок суду від 18 жовтня 2019 року  залишено без змін.

В подальшому ухвала Львівського апеляційного суду від 26 травня  2020 року була оскаржена до Верховного суду, який згідно постанови від 05 листопада 2020 року, касаційні скарги задоволив частково. Ухвалу Львівського апеляційного суду від 26 травня  2020 року було скасовано, а кримінальне провадження надіслано до суду апеляційної інстанції на новий розгляд.

За результатами нового розгляду кримінального провадження, судді Львівського апеляційного суду ухвалили вирок Мукачівського міськрайонного суду від 18 жовтня 2019 року залишити без змін.

 

Пресслужба Мукачівського міськрайонного суду