Закарпатське ОУЛМГ підтримує марафон #ЕкоНебайдужі

3 роки ago admin 0

Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України започаткувало марафон #ЕкоНебайдужі. На офіційному сайті відомства розміщені інформаційні буклети з відомостями про забрудненість планети та про речі, які шкодять довкіллю найбільше. У міністерстві переконані – чисте довкілля – справа рук кожного із нас. Відтак там започаткували флешмоб аби кожен поділився досвідом, , які кроки робить сам аби зберегти планету.

Сьогодні розкажемо наскільки #ЕкоНебайдужі працівники Закарпатського ОУЛМГ та наші найближчі колеги.

Будь-яка велика справа починається з маленької ініціативи. Еко-свідомість складається з невеликих еко-звичок, адже кожен з нас може вплинути на екологію міста, країни та й світу загалом.

Михайло Ловга керуючий відділень ДП «ЛІАЦ»

«На роботі до нашого кабінету усі приносять використані батарейки. Ми їх збираємо уже понад 3 роки. Коли  коробка повна– я відвожу їх у спеціальний пункт прийому небезпечних відходів (такі є у багатьох торгових центрах та супермаркетах). Звідти батарейки відправляють на безпечну  утилізацію. Бо уявіть собі, що одна батарейка, потрапляючи на смітник, забруднює близько 20 кв. м. землі або 400 л. води. А якщо вони ще й горять, що часто трапляється на сміттєзвалищах, то їх шкода для здоров’я людини збільшується в десятки разів. Тому ми усі разом збираємо використані батарейки. Це проста і корисна ініціатива».

Тетяна Бібен завідувач сектором кадрової, юридичної роботи, діловодства та контролю

«Усі ми знаємо, що пити воду корисно. Лікарі радять щодня випивати понад 1,5 літра води. Я цих рекомендацій дотримуюсь. А для того аби щоразу не купувати воду в пластикових пляшках, у мене є ось така багаторазова пляшка. Від неї два великі плюси: економія коштів і чисте довкілля. Думаю таку еко-звичку може підхопити кожен»

Наталія КОВАЧ  провідний юрисконсульт ДП «Закарпатліссервіс»

«Багаторазові торби – уже довгий час незмінний аксесуар моїх походів до супермаркетів чи на ринок. По-перше – це економія коштів, по-друге, і головне, – це збереження довкілля. Щоразу мене насторожує статистика про кількість пластику в світовому океані чи в менших водоймах. Тому зменшую його використання як можу».  

Світлана Шпонтак головний бухгалтер ДП «Закарпатліссервіс»

« Пластикові кришечки – це другий за поширеністю вид сміття, яким забруднені світові водойми. У нашій родині, а з недавніх пір і на роботі, є така ініціатива: ми збираємо у спеціальний контейнер усі кришечки від пляшок та продуктів харчування. Далі відносимо їх у спеціальні пункти збору, де їх приймають для переробки. У цій ініціативі тішить, що зібраний нами пластик не буде забруднювати воду чи грунт, а потрапить у переробку, можливо і отримає друге життя».

Мар’яна Чоповдя  головний економіст

«На роботі і у повсякденному житті я позбулася такої на перший погляд простої речі як одноразові горнятка. Навіть паперовий посуд,  який ніби «еко», теж забруднює наше довкілля. У його складі крім паперу присутній і  пластик. Відтак паперовий стакан розкладається кілька десятків років. Тому моя кава – тільки із скляного чи термогорнятка. До речі, так вона смакує ще краще». 

 

 

 

 

 

 

Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України започаткувало марафон #ЕкоНебайдужі. На офіційному сайті відомства розміщені інформаційні буклети з відомостями про забрудненість планети та про речі, які […]