У гірські річки Рахівщини випуcтили понад 15 тисяч мальків форелі

3 роки ago admin 0

Працівники державної лісової охорони ДП «Рахівське ЛДГ» долучилися до масштабної акції із зариблення водойм Рахівського району. В рамках кампанії було випущено у річки району 15 тисяч мальків форелі струмкової.

Зариблення здійснили в Щаульському, Устєріцькому та Квасівському лісництвах. Місця зариблення вибиралися заздалегідь, враховувались не тільки природні фактори, але і контроль браконьєрства, – повідомляють в «Рахівському ЛДГ»

«Специфіка зариблення фореллю – це кропіткий процес, який відбувається в декілька етапів. Вселення проводиться не в одному місці, а розвозиться руслом річки з урахуванням ландшафтів, населених пунктів, зариблень минулих років та інших аспектів. Гірські річки району з прохолодною та чистою водою, багатою на кисень є ідеальним середовищем для поширення форелі струмкової (струга), королівської риби»,- зазначає директор ДП «Рахівське ЛДГ» Василь Шемота.

Працівники державної лісової охорони ДП «Рахівське ЛДГ» долучилися до масштабної акції із зариблення водойм Рахівського району. В рамках кампанії було випущено у річки району 15 тисяч […]