Ужгородські рятувальники тренувались ліквідовувати аварію з розливом аміаку на “Укрпродконтракті”

3 роки ago admin 0

21 травня рятувальники Ужгорода разом з іншими екстреними службами та представниками влади провели спеціальні об’єктові навчання на території ДО “Укрпродконтракт”, де під час технологічного процесу використовується велика кількість аміаку.

За легендою, внаслідок шестибального землетрусу сталася розгерметизація ємності з рідким аміаком. Обслуговуючий персонал відразу повідомив про надзвичайну подію за номер «101». До прибуття бійців ДСНС 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород і фахівців радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення, добровільна пожежна команда об’єкта провела розвідку й почала подавати воду для осадження хмари небезпечної речовини.

Орієнтовно близько години знадобилося надзвичайникам, щоб у спеціальних захисних костюмах локалізувати аварію та ліквідувати її наслідки.

Подібні навчання тут проводяться систематично. Вони слугують для вдосконалення навичок персоналу підприємства, адже їхні дії, за правило, в цілому впливають на загальний результат процесу подальшої ліквідації. А рятувальники в черговий раз мали можливість підвищити навички роботи своїх фахівців, починаючи, з визначення зони ураження, накладання бандажу,  осадження хмари аміаку тощо.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0067 копия.jpgDSC_0072 копия.jpg

DSC_0091 копия.jpgDSC_0084 копия.jpg

DSC_0102 копия.jpgDSC_0108 копия.jpg