В Закарпатському ОУЛМГ, під час колегії, підвели підсумок фінансово-господарської діяльності за 1 квартал 2021 року

3 роки ago admin 0

Сьогодні в Закарпатському ОУЛМГ під головуванням першого заступника управління Ігора Коцура відбулася колегія за участі директорів лісогосподарських підприємств краю та начальників відділів управління. На порядку денному – три основні питання: виконання лісокультурної кампанії 2021, підсумок фінансово-господарської діяльності станом на 1 квартал, а також результати перевірки ДП «Свалявське ЛГ».

«Заготівлю ліквідної деревини під час здійснення всіх видів рубок станом на 1 квартал 2021 року виконано в запланованих обсягах. За цей самий період державними підприємствами Закарпатського ОУЛМГ проведено головного користування на площі 198 га заготовлено ліквідної деревини 52 тисячі кубічних метрів, у тому числі 32 тисячі кубометрів ділової деревини», – зазначив під час виступу начальник відділу лісового господарства Мирослав Зварич. Також він наголосив, що на 2021 рік заплановано провести лісовідновлення на площі майже 2 тисячі гектарів, зокрема 642,6 га лісових культур та 1340,8 га природного поновлення.

Загалом на весну 2021 року було заплановано відновлення лісів на площі 1740,8 га, однак через погодні умови план виконано всього на 76 відсотків. На території окремих лісгоспів досі не можна провести весняну лісокультурну кампанію, адже в деяких районах області досі лежить сніг.

Щодо виконання фінансових показників, то тут варто відзначити, що майже усі підприємства є прибутковими. «У 1 кварталі спрямовано коштів на ведення лісового та мисливського господарства в розмірі 180 млн.грн., частка бюджетних коштів складає 1% , або 2,4 млн. грн. (НПП «Зачарований край»). Фінансування на 1 га загальної площі земель, які перебувають у постійному користуванні складає 209 грн., що більше на 57 грн , або 138% до аналогічного періоду минулого року. Підприємствами Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства отримано прибутку в сумі 7067 тис.грн. Збитково спрацювало тільки державне підприємство «Хустське ЛДГ». Виконання планового показника в загальному по управлінню складає 114%», – зазначила під час виступу начальник відділу економіки та фінансів Мар’яна Чоповдя.

Щодо незаконних рубок, то станом за 1 квартал 2021 року в області зафіксовано 51 випадок загальною масою 185 кубометрів. По 14-ти випадках виявленими лісопорушниками добровільно відшкодовано збитки у розмірі майже 25 тисяч гривень.  Ще 33 випадки незаконних рубок передані на розгляд правоохоронних органів та суду – зазначив під час доповіді начальник відділу охорони та захисту лісу Іван Палінкаш.

Також протягом 1 кварталу 2021 року в області зафіксовано 1 лісову пожежу на території ДП «Іршавське лісове господарство». Пожежа на площі 1 гектар сталася від підпалу. Наразі порушника виявлено та притягнуто до відповідальності. Також Іван Палінкаш під час виступу зазначив, що у 1 кварталі працівниками лісової охорони проведено 123 рейди. Лісогосподарськими підприємствами  влаштовано 7 кілометрів мінералізованих смуг ( при запланованих 4 км), а також проведено догляд за мінсмугами в обсязі 21,5 км ( при плані 2, 5 км).

Щодо перевірки у Свалявському лісгоспі, то її результати озвучив завідувач сектором внутрішнього аудиту Ярослав Гоголюк. Перевірку у «Свалявському ЛГ» проводило Державне агентство лісових ресурсів в квітні 2021 року. Перевірялися окремі питання фінансово-господарської діяльності  підприємства та стан охорони лісу від незаконних рубок. Під час перевірки було виявлено ряд порушень. Присутніх на колегії ознайомлено з наказом Держлісагентства та заходами, які вживаються з виправлення та усунення виявлення порушення.

 

 

Сьогодні в Закарпатському ОУЛМГ під головуванням першого заступника управління Ігора Коцура відбулася колегія за участі директорів лісогосподарських підприємств краю та начальників відділів управління. На порядку денному […]