Життя – це найдорожчий скарб. Безпека дорожнього руху – це збережене життя.

3 роки ago admin 0

Генеральною Асамблеєю ООН на 74-й сесії була прийнята Резолюція А/74/L.86 “Підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі”, відповідно до якої 2021 – 2030 роки проголошуються Другим Десятиліттям дій із забезпечення безпеки дорожнього руху. Глобальною метою Десятиліття є скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод. У травні цього року заплановано проведення 6-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН.

В Україні у два етапи буде проведено щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху, який сприятиме реалізації глобальної мети Десятиліття. Із 17 по 23 травня 2021 року в Україні буде проведено 1-й етап Тижня, який покликано привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання.

Під час І-го етапу планується проведення різноманітних заходів, серед яких пресконференція, онлайнфорум з безпеки дорожнього руху, тематичні семінари-практикуми, єдиний національний онлайнурок з безпеки дорожнього руху у загальноосвітніх навчальних закладах, старт всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт серед дітей та молоді «Безпечна країна», загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для постраждалих в ДТП «Здай кров – врятуй життя», багато інших.

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху щорічно проходить за підтримки Уряду України, із залученням профільних державних відомств та структур, громадськості та ЗМІ.

Більш детальну інформацію про Тиждень можна отримати з таких джерел: