У Закарпатському муздрамтеатрі відбудуться перші вистави на оновленій сцені

3 роки ago admin 0

Три місяці не гралися вистави на великій сцені Закарпатського музично-драматичного театру через її капітальне оновлення за участі угорських партнерів. І ось нарешті цього тижня відбудуться перші спектаклі у найбільшому театральному залі Закарпаття.

«Шерегіївці» до зустрічі з глядачами підготували сюрприз – прем’єру сучасної філософської казки польського драматурга Пйотра Ровіцького «Пес, який зірвався з ланцюга», Постановка стала дебютною для актора Рудольфа Дзуринця, який вперше виступив у ролі режисера. У пластичній драмі чимало хореографічних номерів. Найоригінальнішим є те, що всі ролі виконують учасники театральної студії «ДАР», яка працює при Закарпатському муздрамтеатрі, а тому вхід на виставу — вільний. Прем’єра казки на великій сцені стала можлива завдяки українсько-польському  гранту «Дві культури – одна Європа», в рамках якого здійснено цей унікальний творчий проєкт.

У суботу, 8 травня, о 12.00 – прем’єра пластичної казки П.Ревіцького «Пес, який зірвався з ланцюга», а о 18.00 – закарпатська сага «Жменяки» за романом М.Томчанія.