Нові тенденції організації системи охорони праці проаналізувати на засіданні круглого столу у Мукачівському університеті

3 роки ago admin 0

У конференц-залі Мукачівського державного університету відбулося засідання  круглого столу з нагоди відзначення Міжнародного дня охорони праці. У його роботі взяли участь відповідальні особи з питань охорони праці, представники окремих  структурних підрозділів університету та Управління Держпраці у Закарпатській області. Темою заходу організатори обрали цьогорічний девіз Дня охорони праці: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи, інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

У своєму виступі фахівець Управління Держпраці Тетяна Маргітич охарактеризувала нормативно-правову базу, якою повинні керуватися у своїй діяльності служби охорони праці  навчальних закладів, детально розповіла про типи інструктажів з ОП, назвала перелік обов’язкових документів, необхідних для їх проведення, зупинилася на порядку надання першої невідкладної допомоги при виникненні нещасного випадку тощо.

Учасники зібрання також переглянули  відеопрезентацію на вказану тему. А по завершені перегляду обговорили план заходів, спрямованих на покращення ситуації з охорони праці в університеті. Зокрема, відзначили важливість проведення якісного навчання і перевірки знань з питань охорони праці, вчасного проведення всіх видів інструктажів, надання методичної допомоги структурним підрозділам з питань охорони праці.