З працівниками та вихованцями освітніх закладів Закарпаття – про безпечні і здорові умови праці

3 роки ago admin 0

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці, цьогорічний девіз якого «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР», в освітніх та дошкільних закладах краю проходять  Тижні охорони праці та безпеки життєдіяльності. У рамках їх проведення фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області організовують тематичні бесіди і виховні години щодо безпечної поведінки дітей, а також з питань запобігання дитячому травматизму.

Форму спілкування головні державні інспектори відділів нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки і нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області,  зокрема Людвиг Андращук, Андрій Мучичка, Тетяна Маргітич, обирали залежно від вікової аудиторії слухачів. На зустрічах з учнівською і студентською молоддю фахівці Управління Держпраці намагалися привернути увагу майбутніх працівників до проблеми виробничих ризиків, а також спільно обговорили найпростіші шляхи профілактики травматизму і професійних захворювань. Адже саме з юних літ формується свідоме  ставлення суспільства до культури безпеки праці.

У Мукачівському ВПУ №3 Тетяна Маргітич принагідно виконала почесну місію – вручила грамоту Управління Держпраці у Закарпатській області вихованцію цього закладу, призеру  регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» Миколі Кайдашу.

А під час бесіди з колективом Рахівської ЗОШ № 2 головний державний інспектор Людвіг Андращук обговорив основні аспекти формування безпечних умов праці та запропонував керівництву навчального закладу провести професійну перепідготовку технічного персоналу за суміщенням  на випадок раптового  захворювання в умовах епідемії коронавірусної хвороби.