Тактико-спеціалізовані навчання з гасіння лісових пожеж тривають у всіх районах Закарпаття

3 роки ago admin 0

«Оперативне розгортання сил та засобів при гасінні лісових пожеж» – такі навчання відбулися на Іршавщині із залученням  підрозділів ДСНС,  працівників НПП «Зачарований край» та ДП «Іршавське лісове господарство». Рятувальники  ознайомили співробітників лісового господарства та ПЗФ з сучасними засобами та способами гасіння лісових пожеж та штрафними санкціями за порушення вимог пожежної безпеки в лісах. Самі ж лісівники провели інвентаризацію усього протипожежного обладнання та привели у режим готовності усю наявну техніку, яку використовують при гасінні лісових пожеж. Крім того, лісівники, вкотре, шляхом роз’яснювальних бесід, рейдів та профілактичних розмов, встановленням інформаційних стендів закликали краян,

які відвідують лісові масиви, або проводять господарські заходи по прибиранню с/г угідь, що примикають до лісових насаджень, чагарників, не допускати спалювання сухої трави, побутового сміття, адже це може привести до непоправних наслідків.

Такі ж навчання провели і на території Великоберезнянського лісництва, поблизу урочища «Кобалів». Там у протипожежних навчаннях взяли участь працівники лісової охорони, працівники ДСНС та працівники Ужанського НПП. На даній місцевості працівниками були відпрацьовані дії умовної пожежі та її ліквідації. Під час гасіння вогню були задіяні наступні засоби: пожежний автомобіль, мотопомпа, ранцевий оприскувач, граблі лопати, мотики та інше.

Разом з тим лісівники доносять до відома громадян, що 14 квітня президент України Володимир Зеленський підписав два закони, що посилюють відповідальність за порушення пожежної та техногенної безпеки. Якщо раніше штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив від 8,5 до 119 гривень для громадян і від 34 до 170 гривень для підприємців, то тепер ці цифри значно вищі. Порушення пожежної безпеки каратиметься штрафом у розмірі від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів, а це сума до 5100 гривень. А якщо дії спричинили аварії та зашкодили здоров’ю людей або пошкодили майно, передбачена кримінальна відповідальність.

 

«Оперативне розгортання сил та засобів при гасінні лісових пожеж» – такі навчання відбулися на Іршавщині із залученням  підрозділів ДСНС,  працівників НПП «Зачарований край» та ДП «Іршавське […]