Як на Закарпатті планету озеленювали

3 роки ago admin 0

10 квітня у всіх куточках України і в сотні країн країн світу пройшла масштабна акція «Озеленення планети». До екоініціативи долучилися і закарпатські лісогосподарські підприємства. Висадка дерев відбулася не тільки на території лісництв, спільно із освітянами, духовенством, волонтерами та представниками органів місцевого самоврядування лісівники висадили дерева в парках, скверах, на території адмінустанов та на території навчальних закладів.  Всього в області у цей день висадили 64 910 саджанців. Найбільше дубів,  саджанців бука, ясена, ялини та клен-явора. Загальна площа висадки – 20, 5 га.

У кожному з районів лісівники допомагали висаджувати рослини і пояснювали учасникам акції тонкощі висадки того чи іншого дерева. Усе аби приживлення саджанців було максимально високим.   Долучилися фахівці лісового господарства і до висадок в громадах. Так колектив НПП « Зачарований край» з громадськістю с. Ільниця, провели ландшафтні посадки цінних інтродуцентів, аборигенних деревних та чагарникових порід в центрі села та на території розташування адміністративного корпусу національного парку. Серед посаджених рослин унікальні: кипарисовик Лаусона, тис ягідний, ялиця кавказька, ірга круглолиста, інжир, бересклет японський. Рослини стануть окрасою с. Ільниця, а також збільшиться асортимент цінних екзотів, які успішно прижилися на Закарпатті.

На Перечинщині лісівники акцію провели на території Дубриницького лісництва. Тут відбулося сприяння природному поновленню загальною площею 0,5 га. Завдяки лісівникам було висаджено нові саджанці модрини європейської, дугласії та дуба звичайного.

Як проходило озеленення краю – у фоторепортажі із різних куточків області.

 

 

10 квітня у всіх куточках України і в сотні країн країн світу пройшла масштабна акція «Озеленення планети». До екоініціативи долучилися і закарпатські лісогосподарські підприємства. Висадка дерев […]