Попередити простіше ніж загасити – у закарпатських лісгоспах посилено протипожежні заходи

3 роки ago admin 0

На Закарпатті розпочався пожежонебезпечний період, а це означає, що лісогосподарські підприємства краю переведені на посилений режим роботи. Адже щороку в цей період лісівникам додається чимало роботи. Охорона лісів від пожеж на цей час стає одним із пріоритетних завдань. Минулоріч протягом пожежонебезпечного періоду у лісах підпорядкованих Закарпатському управлінню  лісового та мисливського господарства було зафіксовано 71 випадок лісових пожеж. Аби попередити вогонь у лісі комісіями держлісгоспів проведені перевірки готовності лісництв до пожежонебезпечного періоду 2021. У підвідомчих підприємствах уже створені добровільні дружини. До них долучено представників органів місцевого самоврядування, підприємств, установ. Усі спільно визначили сили і засоби, які можуть бути залучені при гасінні лісових пожеж.

Згідно мобілізаційно-оперативних планів державні лісогосподарські підприємства готові задіяти майже 4 тисячі людей особового складу, з них 1418 працівників державної лісової охорони. Також у стані готовності 500 одиниць техніки ( автомобілі, трактори та бульдозери). Підготовлено та укомплектовано засоби пожежогасіння, а саме: бензопили, ранцеві оприскувачі, хлопавки, лопати та відра. Всього підготовано майже 9 тисяч немеханізованих засобів пожежогасіння.

На увесь пожежонебезпечний період, особливо у квітні, коли є випадки  масового випалювання сухої рослинності у всіх держлісгоспах та лісництвах розпочато цілодобове чергування. Пожежними сторожами визначені маршрути патрулювання, також розпочато проведення рейдів, лекцій та бесід із місцевим населеннями про небезпеку спалення сухостою. Силами державної лісової охорони проводиться посилене патрулювання найбільш пожежонебезпечних лісових масивів та прилеглих територій. Посилено чергування лісової охорони у вихідні та святкові дні, а також проведено благоустрій зелених зон та облаштовано місця для відпочинку.

Також на кожному ДП підпорядкованому ЗОУЛМГ проводять навчання особового складу лісової охорони та виробничих підрозділів стосовно локалізації та гасіння лісових пожеж.

На Закарпатті розпочався пожежонебезпечний період, а це означає, що лісогосподарські підприємства краю переведені на посилений режим роботи. Адже щороку в цей період лісівникам додається чимало роботи. […]