На вебінарі у Мукачівському центрі зайнятості говорили про важливість офіційного працевлаштування

3 роки ago admin 0

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області спільно з представниками центрів зайнятості краю продовжують проводити спільні роз’яснювальні заходи  щодо недопустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Так, днями у Мукачеві відбувся вебінар з громадянами, які звернулися у центр зайнятості в пошуках роботи. У заході взяв участь головний державний інспектор Управління Держпраці Іван Хланта.

Посадовець звернув увагу присутніх на переваги легальної зайнятості і «мінуси» неофіційного працевлаштування. Окремо зупинився на  правилах укладання трудових угод, прийняття та звільнення з роботи відповідно до вимог чинного законодавства про працю, розповів про поширені останнім часом випадки шахрайства при працевлаштуванні, а також навів  приклади реальних історій  вирішення проблемних питань, з якими зверталися краяни до посадовців Управління Держпраці.

Своєю чергою фахівці активної підтримки безробітних Мукачівського міського центру зайнятості зауважили, що в процесі пошуку роботи та подальшому працевлаштуванні важливим є забезпечення гідної праці із належними доходами, безпекою на робочому місці, перспективою розвитку.

На завершення організатори вебінару висловили сподівання, що така зустріч спонукатиме учасників глибше замислитись над тим, чи варто ризикувати своїм життям, здоров’ям і  спокоєм родини заради примарних заробітків.