В Закарпатському ОУЛМГ пройшла нарада директорів

3 роки ago admin 0

Сьогодні в приміщенні Закарпатського ОУЛМГ відбулася нарада за участі начальника управління Віктора Яковця та керівників державних лісогосподарських підприємств області.

Серед головних питань, які обговорили управлінці під час зустрічі  – питання охорони праці.  Було наголошено на необхідності вчасного проведення навчання та оцінки знань працівників галузі щодо дотримання вимог з охорони праці. Керівник наголосив на необхідності того, щоб на кожному державному підприємстві посилити роботу відповідальних осіб за охорону праці і виконанні передбачених норм з охорони праці. Усім керівникам державних лісогосподарських підприємств дано доручення підготуватися до тижня охорони праці, який заплановано на останній тиждень квітня.  Також Віктор Яковець вкотре наголосив на дотриманні виробничої дисципліни.

Під час наради було відновлено роботу балансової комісії. Шляхом голосування було ухвалено склад комісії, яка включатиме 5 осіб.

Під час зустрічі керівники обговорили особливості роботи під час карантинних обмежень. Усі підприємства повинні здійснювати роботу з дотриманням протиепідемічних заходів та бути забезпеченими всіма засобами індивідуального захисту. Держлісагентство підготувало спеціальну інструкцію з переліком заходів, яких необхідно дотримуватися під час виконання лісозаготівельних та лісогосподарських робіт.

Ще одне ключове питання, яке розглянули на нараді – питання реалізації деревини.  «У вас є чіткі нормативні документи по реалізації деревини і ви повинні їх виконувати. Реалізацію деревини необхідно здійснювати виключно через електронні аукціони», – наголосив керівникам державних підприємств під час наради Віктор Яковець.

Окрім електронних аукціонів обговорили й питання діджиталізації загалом. Наразі йдеться про запровадження цифрового порталу, де в електронній формі зберігатиметься інформація по роботі з кожного з напрямків галузі.

Опісля начальник відділу охорони та захисту лісу Іван Палінкаш доповів про підготовку до пожежонебезпечного періоду. «Минулого року пожежонебезпечний період по всій Україні був складним. Горів і Чорнобиль, і Луганщина, і Житомирщина, пошкоджено сотні гектарів лісу, тому ми готуємося до пожежонебезпечного періоду заздалегідь. Ми уже провели ряд заходів, зокрема працівниками державної лісової охорони  проведено 764 рейди. Притягнуто до відповідальності  25 порушників. Було облаштовано 86 кілометрів  мінсмуг, це при плані 80,1 км. Також було проведено догляд за цими мінсмугами протяжністю в понад 200 кілометрів», – доповів Іван Палінкаш. Так,  у відповідності до розпорядження кабінету міністрів, в області будуть створені спеціальні рейдові групи, які стежитимуть за дотриманням протипожежних заходів та попереджатимуть виникнення загорань. До цих рейдових груп окрім лісівників входитимуть  представники ДСНС,  екології та представники Національної поліції. Також  керівник дав доручення упорядкувати весь протипожежний інвентар на кожному з державних лісогосподарських підприємств.

На останок учасники наради обговорили хід весняної посадки лісу. Деякі лісгоспи уже розпочали посадкові кампанії, інші готуються до її проведення. На 2021 рік  заплановано відновити 1983 га лісових насаджень: 642 га – посадка та 1341 – природне поновлення.  Під час цьогорічної кампанії на Закарпатті лісівниками заплановано висадити до 5 мільйонів  саджанців.

Сьогодні в приміщенні Закарпатського ОУЛМГ відбулася нарада за участі начальника управління Віктора Яковця та керівників державних лісогосподарських підприємств області. Серед головних питань, які обговорили управлінці під […]