Про безпечний відпочинок на воді, пожежі в екосистемах та епідемічні заходи йшлося на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

3 роки ago admin 0

30 березня під головуванням  голови облдержадміністрації Анатолія Полоскова, за участі виконуючого обов’язки начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Володимира Ціцея та керівників служб життєзабезпечення області, в режимі відеоконференції, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному обговорювалися чотири питання: продовження обмежувальних протиепідемічних заходів; протипожежний захист лісів області у літній пожежонебезпечний період 2021; попередження епідемічних ускладнень внаслідок паводків та мінімізації їх наслідків; а також про підготовку місць масового відпочинку на водних об’єктах області до прийняття відпочиваючих.

Про заходи щодо попередження пожеж в екосистемах області доповів начальник відділу запобігання  надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Бабяк. Він повідомив, що впродовж минулого року в екосистемах краю виникло 982 пожежі. Також у пожежонебезпечний період 2020 року в лісах підприємств, установ, підпорядкованих Закарпатському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, виникла 71 лісова пожежа на загальній площі 125,4 га, прямі орієнтовні збитки склали 1522 тис. гривень, побічні – 14,8 тис. гривень. Вже у 2021 році в області зареєстровано 320 пожеж сухої рослинності. Факти загорянь чагарників та сухої трави несуть значну загрозу розповсюдження пожеж на лісові масиви, приватні дворогосподарства та забруднення навколишнього середовища.

Далі про стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області до прийняття відпочиваючих доповів начальник сектора техногенної безпеки Управління ДСНС України у Закарпатській області Руслан Федько.

Так, у 2020 році на водних краю  загинуло 33 особи, з

яких – 5 дітей, у 2021 році у воді вже  потонуло 8 людей. На основі проведеного багаторічного аналізу встановлено, що основними причинами загибелі людей продовжують бути: відсутність чіткого, затвердженого переліку водних об’єктів, які призначені для відпочинку, купання та риболовлі;

непідготовленість водних об’єктів та водоймищ до масового відпочинку під час купального сезону або повна відсутність облаштованих місць для купання; купання на водних об’єктах, які становлять потенційну небезпеку для життя; нехтування елементарними правилами поведінки на воді, купання в нетверезому стані; недостатній догляд дорослих та батьків за дітьми.

За результатами розглянутих питань, прийнято відповідне рішення комісії, яким передбачається всім зацікавленим установам та організаціям, райдержадміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування здійснити ряд організаційно-практичних заходів для забезпечення безпеки людей та санітарно-гігієнічного благополуччя області.

DSC_0256.jpg   DSC_0260.jpg

DSC_0259.jpg   

DSC_0264.jpg

 Управління ДСНС України у Закарпатській області