Реформа лісової галузі: яка доля податків після реформування?

3 роки ago admin 0

За останні тижні, відколи в Україні анонсували реформу лісової галузі, ми отримали десятки запитань від представників органів місцевого самоврядування, від самих підприємств, що ж буде із податками після реформи? Куди будуть іти кошти, якими державні лісогосподарські підприємства наповнювали місцеві бюджети. Ми чудово розуміємо занепокоєння громади, адже в більшості районів наші ДП є одними із найбільших наповнювачів місцевих бюджетів. Так от хочемо наголосити, що податки залишаються громадам.

Оскільки головні структурні підрозділи (лісництва) не ліквідовуються і не об’єднуються податки і надалі (після реформи) наповнюватимуть бюджети тих самих ОТГ, сільських та селищних рад.

Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів та податок  за лісові землі відповідно до діючого законодавства так і буде перераховуватися до місцевого бюджету за місцезнаходженням лісової ділянки, а податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), нарахований працівникам структурних підрозділів (лісництв, нижніх складів, тощо), перераховуватиметься до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу.

Насправді, це дуже важлива інформація і ми повинні доносити її до громади, адже люди на місцях повинні розуміти, що реформа не позбавить місцеві бюджети надходжень від діяльності державних лісогосподарських підприємств.

За останні тижні, відколи в Україні анонсували реформу лісової галузі, ми отримали десятки запитань від представників органів місцевого самоврядування, від самих підприємств, що ж буде із […]