Контрольна закупка: закарпатським податківцям продали фальсифікований «Jameson»

3 роки ago admin 0

З метою очищення роздрібного ринку від нелегальної торгівлі підакцизними товарами через мережу Інтернет, працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області організували контрольну закупку.

Відповідно до інформації, яка була отримана підрозділом з Інтернет- сайтів, встановлено пропозиції продажу алкогольної продукції з порушенням чинного законодавства, а саме: в тетрапаках, без марок акцизного збору та наявності відповідних дозвільних документів.

Зокрема встановлено, що на одному з сайтів розміщено відомості про можливість придбання різноманітних алкогольних напоїв, в тому числі «елітних». Податківці замовили: віскі «Jameson» об’ємом 3 л, вартістю 240 гривень. Замовлення надійшло у відділення однієї з компаній, яка займається поштовими відправленнями. В отриманому пакеті знаходився тетрапак, на якому було маркування про вміст, а саме «Jameson», «Irish Whiskey» 3 л., 40% alk/vol. На отриманій товарно-транспортній накладній зазначалось прізвище, ім’я, по-батькові відправника, номер відділення з якого відправили замовлення, номер телефону відправника. Розрахункового документа до алкогольного напою не було.

У зв’язку із сумнівною якістю отриманої рідини, працівники податкової направили так званий «Jameson» на експертизу й отримали висновок, що напій є фальсифікатом.

Інформацію про цей випадок передано для відповідного реагування та вжиття заходів до Головного управління ДФС у Закарпатській області.

У податковій службі звертають увагу бізнес-спільноти турбуватися не тільки про свій гаманець. Реалізуючи фальсифікат ви, перш за все, завдаєте шкоди здоров’ю своїх покупців, а це не припустимо в жодному разі.

Фахівці податкової закликають усіх споживачів бути «ревізорами», вимагати на всю вартість купівлі алкоголю, тютюнових чи пального фіскальний чек. Його видача – це гарантія включення суб’єктом господарювання  отриманої суми до доходів, з яких нараховуються податки, а також запорука захисту споживача у разі придбання недоброякісної продукції. Ця звичка принесе кожному із нас неабияку користь. Тому починаймо з малого – вимагайте чек при купівлі підакцизних товарів!

ДПС у Закарпатській області