В Закарпатті найактивніше реєструють програмні РРО підприємці-дантисти

3 роки ago admin 0

Про це повідомляють фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області. За інформацією податківців, в області вже зареєстровано 332 програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Зокрема, юридичні особи зареєстрували 30 безкоштовних програмних рішень від ДПС, а фізичні особи-підприємці – 302 програмні РРО.

Нагадаємо, що наразі суб’єктам господарювання при розрахунках зі споживачами, поряд з традиційними касовими апаратами, доступне застосовування і програмних РРО.

Для початку роботи з програмним РРО необхідно отримати електронний підпис та встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності суб’єкта господарювання, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет. Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО. Після цього вже можна реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки.

Серед переваг використання програмних РРО над традиційними касовими апаратами, такі: онлайн реєстрація; онлайн передача (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу; автоматичне створення Z-звіту засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО; передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів; дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Більше додаткових роз’яснень щодо програмних РРО за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

ДПС у Закарпатській області