Плата за землю: на Закарпатті платники сплатили до бюджету майже 69 млн гривень

3 роки ago admin 0

З початку року, протягом січня-лютого, землевласники та користувачі земельних ресурсів на Закарпатті сплатили до бюджетів територіальних громад понад 68,8 млн гривень. Зокрема сума надходжень плати за землю протягом лютого 2021 року, порівняно з лютим 2020 року, зросла на понад 2 млн гривень.

Із загальної суми 64,6 млн грн забезпечили юридичні особи. Решту – понад 4,2 млн грн – до місцевих скарбниць спрямували фізичні особи.

У податковій службі нагадують, що у разі переходу до фізичної особи (громадянина) права власності на земельну ділянку та відсутності у базах даних інформаційних систем ДПС відомостей про дану земельну ділянку, така фізична особа має право подати до органу ДПС за місцем знаходження земельної ділянки правовстановлюючі документи на земельну ділянку.

На підставі наданих документів органом ДПС буде здійснено нарахування сум земельного податку. Інших випадків в частині обов’язку подання фізичною особою (громадянином) документів щодо прав власності на земельну ділянку, а також витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки нормами ПКУ не визначено.

ДПС у Закарпатській області