Ілля Матьола: Одне з головних завдань територіальної громади – спроможність себе утримувати

3 роки ago admin 0

Таку думку висловив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола під час робочої зустрічі з керівництвом Дубриницько-Малоберезнянської, Перечинської та Тур’є-Реметівської територіальних громад.

Як і на попередніх подібних зустрічах з головами інших територіальних громад, основні питання, які обговорювались – пошук резервів наповнення бюджету громад та покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

– Одне з головних завдань територіальної громади – спроможність себе утримувати. А цього можна досягти, провівши в максимально короткі строки якісну інвентаризацію об’єктів оподаткування земельних ділянок, наявного нерухомого майна, а також об’єктів здійснення господарської діяльності, зокрема в частині використання найманої робочої сили, без офіційного працевлаштування, – зазначив в ході зустрічі Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Приділили увагу під час зустрічі учасники й темі використання суб’єктами господарювання РРО та придбання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними, тютюновими виробами, а також пальним.

Фахівці податкового відомства звернули поінформували присутніх представників територіальних громад про переваги та зручність електронних сервісів, які забезпечують безконтактні способи взаємодії платників податків та контролюючих органів. Зокрема, йшлося про розширений функціонал електронного кабінету, чат-бот InfoTAX у соціальних мережах Вайбер та Телеграм, а також про можливість у бізнесу використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій.

ДПС у Закарпатській області