Керівництво податкової служби Закарпаття провело зустріч з головами ТГ у Виноградові

3 роки ago admin 0

Днями у м. Виноградів пройшла виїзна робоча зустріч з головами територіальних громад Берегівського району. Зокрема, участь у заході взяли начальник ГУ ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола, заступник начальника ГУ ДПС у Закарпатській області Ігор Орос та голови Виноградівської, Вилоцької, Королівської, Пийтерфолвівської територіальних громад.

Серед основних питань, які обговорювались під час зустрічі – пошук резервів наповнення бюджету територіальних громад та покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

Очільник податкового відомства області наголосив присутнім, що зустріч ініційовано задля допомоги та поради, де можна знайти додаткові надходження, які можуть збільшити бюджет громад, і таким чином стимулювати їх розвиток. За словами Іллі Матьоли, один із шляхів виявлення резервів – якісна інвентаризація об’єктів оподаткування, а також особливу увагу слід приділити недопущенню здійснення діяльності суб’єктами господарювання без державної реєстрації та ефективно працювати в напрямку збільшення офіційно працевлаштованих робітників.

Для громад, з якими відбувалась зустріч, також важлива протидія торгівлі підакцизною продукцією без відповідних дозвільних документів. Важливо, що  роздрібна торгівля горілкою, цигарками та пальним може здійснюватися виключно при наявності ліцензій. Тим паче, що вартість ліцензій не є значною, а продаж алкоголю без ліцензії обійдеться порушнику в 17 тис. грн.

Розповіли податківці і про новації законодавства щодо застосування касових апаратів (РРО), можливості використання безкоштовних програмних реєстраторів розрахункових операцій, наголосили на пільгах для платників в період карантину, списанні та відстроченні податкових боргів тощо.

Поінформували податківці голів територіальних громад і про можливість спілкування платників податків з контролюючим органом завдяки сучасним електронним сервісам. За словами Іллі Матьоли, безконтактні способи взаємодії платників податків та податкових органів є найбільш зручними в часи пандемії COVID-19. Наразі розширено функції електронного кабінету, чимало послуг надається через месенджери, зокрема через «InfoTAX» у соціальних мережах Вайбер та Телеграм.

ДПС у Закарпатській області