Чергова зустріч начальника обласної податкової з головами територіальних громад (ВІДЕО)

3 роки ago admin 0

– Ми розпочали серію зустрічей ще в січні з новоствореними територіальними громадами з приводу спільної налагодженої роботи щодо розширення, разом з вами, бази оподаткування, що стосуються місцевих податків і зборів. Пропонуємо руку допомоги вам, з свого боку, для того, аби ви розуміли і бачили, яка ваша фінансова спроможність в цьому році, і що планувати вам на наступний рік, – зазначив Ілля Матьола, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області під час зустрічі з головами Великоберезнянської, Костринської та Ставненської територіальних громад.

Мета зустрічі, як і ряду попередніх, – пошук резервів наповнення бюджетів громад, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

В ході зустрічі податківці зосередили увагу голів територіальних громад на проведенні повної інвентаризації об’єктів нерухомого майна та  земельних ділянок. Було наголошено, що одним із резервів надходжень коштів до бюджету громади – сплата туристичного збору. Тому необхідно провести аналіз наявного переліку податкових агентів (юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадян, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі)).

Також фахівці податкової служби поінформували присутніх про кількість отриманих ліцензій суб’єктами господарювання для здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та паливно-мастильними матеріалами на території їхніх громад. Керівництву громади слід звернути увагу, що продаж підакцизних товарів, незалежно чи це алкоголь, чи тютюнові вироби, чи пальне, може здійснюватись виключно при наявності відповідної ліцензії. Наразі податкове законодавство передбачає, що легальна торгівля у кілька разів дешевша, ніж фінансові санкції, які доведеться сплатити, якщо буде встановлено факт продажу підакцизної продукції без ліцензій.

ДПС у Закарпатській області