В Закарпатському ОУЛМГ підвели підсумок фінансово-господарської діяльності за 2020 рік

3 роки ago admin 0

 

2 березня в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, під головуванням очільника Віктора Яковця,  проведено розширену колегію управління. Під час засідання розглянуто підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за 2020 рік, а також проект реформування галузі.

На колегії присутні перший заступник начальника управління Ігор Коцур, голова профспілки лісівників Закарпаття Валерій Федурця, директори підпорядкованих лісогосподарських підприємств та начальники відділів управління.

На початку колегії Віктор Олександрович вчергове наголосив на дотриманні виробничої дисципліни, а також на виконанні показників щодо планових завдань. Адже минулого року план виконали не усі підприємства.

Ключові цифри по роботі озвучила головний бухгалтер управління Тетяна Гетманенко, яка представила фінансовий звіт.  Серед головного – це те, що у 2020 році підприємствами обласного управління сплачено до зведеного бюджету податків, зборів та обов’язкових платежів в сумі 373,9 млн.грн.

У керівника управління Віктора Яковця виникло чимало питань та зауважень щодо роботи окремих лісогосоподарських підприємств.  Разом з тим очільник зазначив, що готовий  спільно вирішувати складні ситуації.

«Мої двері для кожного із вас відкриті, якщо потрібно вирішити стратегічні питання вашого підприємства, будь ласка, приходьте і ми будемо вирішувати їх разом. Я готовий до конструктивного діалогу», зазначив Віктор Яковець.

Ще одне гостре питання, яке обговорили під час колегії – проблема незаконних рубок.

«Станом за минулий рік в області порушено 55 кримінальних справ за фактами незаконного вирубування дерев. В 2020 році в лісовому фонді державних лісогосподарських підприємств зафіксовано 235 випадків  незаконних рубок, загальною масою 2411 кбм., що на 32 випадки менше та на 980 кбм незаконної рубки більше від аналогічного періоду минулого року. Єгерською службою державних підприємств управління за 2020 рік в мисливських угіддях Закарпатської області на порушників правил полювання складено 49 протоколи. Проведено 1040 рейдів з охорони мисливських угідь та  вилучено 138 браконьєрських зашморгів», – зазначив під час виступу перший заступник начальника управління Ігор Коцур. Тому очільник  галузі наголосив керівникам підприємств аби ті тримали на особливому контролі усі судові справи по незаконних рубках і аби усі збитки були сплачені підприємствам.

«На лісогосподарських підприємствах управління зберігається тенденція до зменшення заготівлі деревини.  За 2020 рік підприємствами обласного управління від усіх видів рубок заготовлено 945,1 тис.кбм.,  в тому числі від рубок головного користування 296 тис.кбм., зменшення на 77 тис.кбм., або 8% до аналогічного періоду минулого року», – прозвітував Ігор Коцур.

Ще один пункт на якому загострили увагу – це лісові пожежі. Заслухавши статистику керівник дав доручення організувати цілодобове чергування у лісгоспах, зробити запас паливно-мастильних матеріалів, перевірити комплектацію засобів протипожежної безпеки, а також організувати патрулювання лісових масивів.

На колегії прозвітували і про процес лісовідновлення. Його у 2020 році проведено на площі 2150,2 га. або 105 % до плану. Доповнення лісових культур виконано в повному обсязі на площі 372,1 га., що становить 115 % від запланованого. При плані 8,1 тони лісогосподарськими підприємствами заготовлено 13,3 тони насіння, що становить 164 %.

Особливу увагу приділили підготовці до Всеукраїнської акції з озеленення, яка розпочнеться 20 березня і триватиме до 17 квітня. Адже головне завдання ОУЛМГ лісовідновлення. Також Закарпаття долучиться до еко-ініціативи «Озеленення планети», яка відбудеться 20 березня 2021 року.  Вона буде проходити паралельно з глобальною еко-ініціативою у 100 країнах світу. Тому усім підрозділам дано доручення підготуватися до цих еко-заходів.

На завершення гострої розмови Віктор Яковець подякував усім керівникам лісгоспів за пророблену роботу, за працю та старання. Також побажав наснаги у подальших починаннях і наголосив, що основне завдання кожного підрозділу діяти у рамках закону, дотримуватись права на кожному етапі своєї роботи в тому числі і при реалізації лісопродукції.

  2 березня в Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, під головуванням очільника Віктора Яковця,  проведено розширену колегію управління. Під час засідання розглянуто підсумки господарсько-фінансової […]