Торгівельників краю поінформували про переваги легальної праці та відповідальність за використання незадекларованих трудових відносин

3 роки ago admin 0

Торгівельна галузь Закарпаття належить до найбільш ризикованої в плані використання незадекларованої праці. Як уже повідомлялося, з 1 березня в області стартувала інформаційно-роз’яснювальна кампанія серед суб’єктів господарювання закладів оптової і роздрібної торгівлі, у ході якої фахівці Управління Держпраці  краю надають консультації та роз’яснення щодо застосування вимог чинного законодавства про працю.

У межах цієї кампанії головні державні інспектори Управління Держпраці закликають дотримуватися вимог законодавства про працю, зокрема в частині офіційного працевлаштування, наголошуючи, що легальна праця – це гарантія захисту трудових прав працівників, перспектива розвитку бізнесу.

Водночас держінспектори нагадують, що лише офіційне працевлаштування гарантує працівникам право на оплачувану відпустку, компенсації за час тимчасової непрацездатності, а також безпечні умови праці.