Вчасна та правильна сплата податків дасть змогу платникам уникнути штрафів та пені

3 роки ago admin 0

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області радять платникам у відведені строки сплачувати податкові зобов’язання, що дасть змогу уникнути штрафів та пені. Водночас інформуємо, що з 1 січня 2021 року введено в дію нові бюджетні рахунки для територіальних громад задля зарахування надходжень до бюджету та небюджетні рахунки, відкриті на ім’я територіальних органів Державної податкової служби України, для зарахування єдиного внеску.

Станом на 24 лютого 2021 року податковими органами забезпечено рознесення платежів день-у-день у повному обсязі датою фактичного перерахування та їх відповідне відображення в Електронному кабінеті.

Зазначаємо, що відповідно до норм п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ  пеня та штрафні санкції не застосовуються за порушення податкового законодавства, вчинені у період дії карантину.

Інформація щодо нових реквізитів бюджетних та небюджетних рахунків для територіальних громад Закарпаття розміщена в електронному кабінеті платників, Центрах обслуговування платників, а також  на веб-порталі Територіальних органів ДПС у Закарпатській області у рубриці «Бюджетні рахунки»: https://zak.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

ДПС у Закарпатській області