Сім податкових тем, які впливають на бюджет Сюртівської територіальної громади

3 роки ago admin 0

Про це йшлося під час робочої зустрічі начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області Іллі Матьоли та голови Сюртівської територіальної громади Арпада Пушкара. Зокрема, в ході зустрічі обговорювались інвентаризація об’єктів оподаткування, податковий борг перед місцевим бюджетом, прийняття рішень щодо ставок місцевих податків та зборів, автоматичне списання податкового боргу, списання штрафних санкцій та пені, списання сум недоїмки з єдиного внеску, використання реєстраторів розрахункових операцій. 

За словами Іллі Матьоли, керівництву цієї територіальної громади слід особливу увагу приділити недопущенню здійснення діяльності суб’єктами господарювання без державної реєстрації та ефективно працювати в напрямку збільшення офіційно працевлаштованих робітників.

 

Також потрібно звернути увагу на сільгоспвиробників, залучити до декларування громадян-власників сільськогосподарської техніки, які надають послуги збору урожаю, обробки землі, а також громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції. А також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання та отримують дохід у вигляді орендної плати.

 

Наразі на території Сюртівської громади на обліку перебувають 465 платників податків, з яких – 223 юридичні особи та 242 – фізичні особи.

Під час зустрічі податківці окремо наголосили на необхідності активізації роботи з суб’єктами господарювання та громадянами, які мають податковий борг з майнових податків. Що стосується податкового боргу до місцевого бюджету Сюртівської ТГ, то він становить трохи більше 1 млн грн. З актуальним списком боржників можна ознайомитись на сайті Державної податкової служби України.

 

– До вашої територіальної громади увійшли Сюртівська, Великогеєвецька, Галоцька, Паладь-Комарівецька, Ратівецька, Тийгласька та Часлівецька сільські ради. Якщо старости вже призначені, рекомендуємо залучити їх до процесу інвентаризації, щоб точно знати, яка у вас ситуація з об’єктами оподаткування. Коли у вас буде об’єктивна картина, то ви зможете розрахувати, який бюджет у вас може бути у 2022 році, адже у цьому році ви отримаєте ті податкові надходження, нараховані за ставками, які приймала кожна із сільських рад у 2020 році ще окремо, – наголосив Ілля Матьола.

 

ДПС у Закарпатській області