Закарпатські рятувальники взяли участь у засіданні Колегії МВС України

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 11 лютого, у режимі відеоконференції відбулося розширене засідання Колегії Міністерства внутрішніх справ України за результатами службової діяльності впродовж 2020 року.

У засіданні, під головуванням керівника МВС Арсена Авакова, взяли участь керівники структурних підрозділів підпорядкованих міністерству: ДСНС, ДПСУ, Національної поліції, ДМС, Національної гвардії та Головного сервісного центру МВС України, керівники самостійних структурних підрозділів апарату, начальники територіальних органів серед яких — начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Під час свого виступу Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що минулий рік виявився надзвичайно складним для України: не лише світова пандемія, а й руйнівні паводки та масштабні лісові пожежі. І на ці виняткові виклики працівникам системи МВС довелося відповідати водночас із основною роботою.

Керівник МВС також наголосив, що цьогоріч міністерство запускає два масштабні проєкти – систему аеромедичної евакуації та реформування гідрометеорологічної служби ДСНС за участю світових лідерів у цій сфері. “Модернізація гідрометеорологічних систем дасть можливість раннього виявлення та прогнозування небезпечних гідрометеорологічних процесів, ураганний вітер, шквали, смерчі, град, повені, ожеледиця дорожнього покриття, прогнозування пожежної небезпеки тощо. Це є вкрай важливим для відповідного реагування й мінімізації наслідків та збереження людського життя», – зазначив Міністр.

Більш детально про роботу українських рятувальників доповів перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький. Так, минулоріч на території України зареєстровано 116 надзвичайних ситуацій, і цей показник є найменшим за останні 20 років. Кількість загиблих в надзвичайних ситуаціях і на пожежах зменшилась на 220. Підрозділами врятовано життя понад 6 тис. 300 українців, збережено від знищення матеріальні цінності на 13 млрд. гривень. Також зазначалося, що за результатами соціологічного дослідження Центру Разумкова, ДСНС довіряють 64% співвітчизників, а це – лідерські позиції у рейтингу довіри громадян України серед центральних органів системи МВС.

У ДСНС України у Закарпатській області

photo_by_andrei_novitsky_6598.jpg

DSC_0311.JPGDSC_0313.JPG

DSC_0305.JPG