Закарпатські податківці виявили «відмивання» коштів на мільйони гривень

3 роки ago admin 0

Працівники Головного управління ДПС у Закарпатській області провели аналітичне дослідження фінансово-господарської діяльності суб’єкта господарювання щодо наявності ознак правопорушень, пов’язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, та/або інших правопорушень під час здійснення фінансово-господарських операцій у період 2019-2020 рр.

Встановлено, що службові особи ТОВ «Д» сфальсифікували офіційні документи, які б підтверджували реальність придбання від постачальників товарів (робіт, послуг) та у яких відсутнє придбання товарів (робіт, послуг) по ланцюгу постачання на загальну на суму 16,8 млн грн, в результаті чого безпідставно було сформовано податковий кредит в сумі 2,8 млн грн.

Таким чином, службовими особами ТОВ «Д» було порушено Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24 травня 1995 № 88 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 05 червня 1995 за № 168/704, Закон України від 16 липня 1999 № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (із змінами та доповненнями), Податковий кодекс України від 02 грудня 2010 № 2755-VІ (із змінами і доповненнями).

За наданими вказаними матеріалами відділом поліції Ужгородського районного управління поліції ГУНП в Закарпатської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками ст.358 КК України. Наразі тривають слідчі дії в рамках даного кримінального провадження.

ДПС у Закарпатській області