На одному з підприємств Тячівщини працювали вісім неоформлених робітників

3 роки ago admin 0

Наприкінці цьогорічного січня фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області проводили інспекційне відвідування на одному з підприємств Тячівського району, що спеціалізується    з виготовлення меблів.

Під час контрольного заходу головні державні інспектори виявили, що підприємець допустив до виконання певного виду робіт вісім найманих працівників без офіційно оформлених з ними трудових відносин. Вказані особи відмовилися надати письмові пояснення.

Але хід інспекційного відвідування фіксувався засобами відеотехніки. За результатами його проведення посадові особи Управління склали акт, де вказали виявлені порушення трудового законодавства, зокрема допуск до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівників на роботу.

Тепер на суб’єкта господарювання чекає відповідальність. Нагадуємо: допуск працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин тягне за собою штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат, що на даний час становить 60000 грн.