24-річній дівчині, яка торгувала психотропами обрано запобіжний захід

3 роки ago admin 0

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду обрано запобіжний захід підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, 2 ст. 307 КК України, а саме: незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Як було встановлено досудовим розслідуванням, 24-річна працівниця одного з місцевих кафе систематично займалась збутом психотропних речовин на робочому місці.

Слідчий суддя при вирішенні питання про обрання запобіжного заходу, врахував всі обставини справи у сукупності із даними про особу обвинуваченої, зокрема й ті, про які вказував захисник підозрюваної,  прийшов до обґрунтованого висновку про можливість визначення підозрюваній менш суворого альтернативного запобіжного заходу, а ніж тримання під вартою. Та обрав до підозрюваної запобіжний захід у вигляді домашнього арешт у нічний час доби.

Тяжкість покарання, яке загрожує  у разі доведення вини громадянки становить від 6 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.