Закарпатські рятувальники перевіряють стан протипожежної безпеки на об’єктах із розміщенням людей

3 роки ago admin 0

З метою запобігання пожежам, а також задля виявлення порушень пожежної та техногенної безпеки, рятувальники здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання, у власності яких перебувають готелі, пансіонати, хостели, будинки для людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

Сьогодні, 2 лютого, було проведено позапланову перевірку Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та пансіонату «Родинне тепло», що в обласному центрі.

Під час заходу інспектори ДСНС приділили особливу увагу стану протипожежного водопостачання, шляхів евакуації, електропостачання, системи автоматичної пожежної сигналізації, а також наявності вогнегасників. З обслуговуючим персоналом закладів було проведено додаткові інструктажі з правил пожежної безпеки, роз’яснено порядок дій на випадок пожеж та надзвичайних ситуацій.

Щодо першого перевіреного закладу, то тут зауваження були незначними. Зокрема, відповідальному за стан пожежної безпеки необхідно відкоригувати план-схеми евакуації, звільнити від складованих речей евакуаційні шляхи та ряд інших заходів.

Ситуація із дотриманням протипожежних правил на другому перевіреному об‘єкті виявилась значно гіршою. У пансіонаті «Родинне тепло» одночасно під цілодобовим наглядом персоналу може перебувати 16 осіб. Наразі у закладі знаходиться 11 чоловік та дві-три людини персоналу.

При тому, що електрогосподарство знаходиться у належному стані, а перед опалювальним сезоном у закладі було здійснено перевірку вентиляційних та димовідвідних каналів, будівля протипожежною сигналізаціє не обладнана, немає жодного вогнегасника. Не проведені заміри опору ізоляції електромережі та заземлюючих пристроїв, не проведено обробку дерев’яних конструкцій даху, плани евакуації та інструкції з питань пожежної безпеки – відсутні.

За результатами перевірок вищевказаних закладів фахівцями ДСНС буде складено акти і приписи з наявними недоліками та встановлено терміни для їх повного усунення. Якщо ситуація у пансіонаті «Родинне тепло»не буде кардинально виправлена, доведеться складати позов до суду з вимогою про припинення роботи цього закладу.

Загалом рятувальниками Закарпаття найближчим часом буде перевірено 399 об’єктів визначеної спрямованості.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSCF0219 копия.jpgDSCF0287 копия.jpg

DSCF0267 копия.jpgDSCF0342 копия.jpg

DSCF0473 копия.jpgDSCF0326 копия.jpg

DSCF0234 копия.jpgDSCF0444 копия.jpg