У зв’язку із зростанням кількості загиблих на пожежах рятувальники закликають людей дотримуватися правил безпеки

4 роки ago admin 0

На Закарпатті фіксується тенденція до суттєвого збільшення кількості загиблих людей на пожежах. Із початку цього року рятувальники виявили на місцях виникнення загорань тіла сімох осіб, тоді як за аналогічний період 2020-го жертвами вогню стали четверо громадян.

Тільки минулих вихідних трагічні випадки зафіксували в Ужгороді та Сваляві. У суботу, 23 січня, вогнеборці виїжджали для ліквідації пожежі в недобудованому житловому будинку на вул. Собранецькій, що в обласному центрі. Тут по завершенні гасіння рятувальники знайшли тіло чоловіка, особа якого наразі встановлюється.

І майже через добу, у неділю ввечері, до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання в будівлі колишнього пункту прийому металобрухту, який не діє вже більше 10 років. Подія трапилася на вул. Чехова у Сваляві. Після ліквідації пожежі бійці ДСНС виявили на місці тіло жіночої статі. Наразі правоохоронні органи встановлюють обставини виникнення обох пожеж.

У зв’язку з негативною ситуацією, що склалася, рятувальники наполегливо закликають громадян бути обережними й дотримуватися всіх правил пожежної безпеки. Адже зросла не тільки кількість загиблих – загальна кількість загорань також зросла на 15 відсотків (із 84 минулоріч до 97 цього року). Побільшало й пожеж у житловому секторі – наразі їх виникло 74, а це на 13 більше за минулорічний показник.

Тож звертаємося до всіх закарпатців із проханням подбати про власну безпеку й обережно поводитися з вогнем. Неухильно дотримуйтеся інструкції при використанні електропобутових приладів, а також при обігріві помешкання. Крім цього, відмовтеся від звички палити в ліжку, адже як показує практика, це нерідко може призвести до трагедії. Бережіть себе та своїх близьких!

 

У ДСНС України у Закарпатській області

IMG-0853f2ab0e30e64c0bb68ff8eea74eb9-V.jpgIMG-e2dc839bebc8e51f14f2a4416d25cf71-V.jpg

IMG-86921a8ffa8c1dff6b4f75d5a216ea38-V.jpg